De BIOSUN oorkaarsen zijn ongeveer 22 cm lang en branden 15-20 minuten. Oorkaarsen moeten worden aangestoken : houd bij het gebruik ervan rekening met brandgevaar. De oorkaarsen moeten buiten het bereik van kinderen bewaard worden. Uit veiligheidsoverweging raden wij af dat u oorkaarsen bij uzelf plaats. Het is veiliger om de behandeling door een andere persoon te laten uitvoeren.

Hebt u last van chronische klachten? Bent u niet zeker of een oorkaarsbehandeling voor u geschikt is? Aarzel dan niet om een arts of een therapeut te raadplegen.
Bij een geperforeerd trommelvlies of implantaties van de middenoorbeentjes, dan raden wij ten stelligste het gebruik van oorkaarsen af bij acute oorontsteking en bij huidaandoeningen van oor en gehoorgang.
Uiterst zelden wordt een allergische reactie op de grondstoffen van de oorkaarsen vastgesteld. Dit kan zich uiten door jeuk, maar het is snel en eenvoudig op te lossen door het toedienen van oordruppels.
Het gebruik van de oorkaarsen gebeurt op eigen risico en verantwoordelijkheid. Als u onze gebruiksaanwijzingen nauwkeurig volgt, zult u echter merken dat het gebruik eenvoudig en veilig is.