Hoe gebruik je oorkaarsen?

Voorbereiding : zorg voor een rustige, aangename omgeving met een rustige muziek op de achtergrond. Het gebruik van onze essentiële oliën, kan het resultaat van de behandeling alleen maar versterken. Zet een glas water klaar om de oorkaarsen in te doven en let erop dat er geen haren in de buurt komen van de vlam.

De behandelruimte moet tochtvrij zijn, zodat de kaars met een rustige, gelijkmatige vlam kan opbranden. Je kan over de klant een deken of badlaken leggen tijdens de behandeling. Hij of zij neemt een gemakkelijke houding aan en ligt op de zijde met gesloten ogen. Het hoofd wordt ondersteund door een kussen en met de gehooringang naar boven gericht.

Bij het opbranden van de oorkaars kunnen kleine afgekoelde deeltjes as wegvliegen. Dit brengt geen verbrandingsgevaar met zich mee. Gebruik een oorkaarsdoekje als bescherming wanneer de persoon zich daardoor veiliger voelt.

Aansteken en houding : Na deze voorbereiding, neemt de behandelende persoon in een gemakkelijke houding plaats aan het hoofd van wie de behandeling ondergaat. De onbeschreven kant van de oorkaars wordt aangestoken. De beschreven kant wordt lichtjes schuin in de gehoorgang gebracht. Terwijl de oorkaars met een licht draaiende beweging rechter komt.

De kaars dient verticaal recht te staan ten opzichte van het hoofd, zodat de gehoorgang volledig is afgesloten. De oorkaars is goed geplaatst, als je het aangename knisperen en knetteren van de vlam hoort, en als er geen rookontwikkeling is aan de onderkant van de oorkaars in het oor.

De persoon die de oorkaars plaatst, neemt deze onderaan tussen twee vinger vast. Zijn hand rust op het hoofd en de zijkant van het aangezicht van de andere persoon. Dit geeft voor de klant een gevoel van bescherming en veiligheid.

Oorkaars doven : De oorkaars gaat niet vanzelf uit. Laat deze opbranden tot ongeveer 1 cm boven de rode streep, zeker niet verder. Haal de oorkaars dan met een licht draaiende beweging uit het oor en doof ze in het klaarstaande glas water. Men moet steeds beide oren behandelen, oor na oor met een nieuwe oorkaars.

Nadat de oren behandeld zijn, kunnen kleine condensresten aan de oorhaarstjes en in het begin van de gehoorgang kleven. Deze kunt u voorzichtig verwijderen. Daarna wrijf je de oorschelp en vooral het gebied rondom het oor in met een olie of lotion. De persoon die de behandeling ondergaat, draait zich nu rustig even op zijn andere zijde. Je gaat opnieuw op dezelfde manier aan de slag met de tweede oorkaars in het andere oor.

Nazorg : een aansluitende rustperiode van 15-30 minuten ondersteunt de behandeling. Gebruik hierbij bijvoorbeeld een zachte ontspanningsmuziek op de achtergrond. Combineer dit met een geur van essentiële olie om een diepere ontspanning te ervaren.