Hopi oorkaarsen

Het branden van oorkaarsen is een oeroude therapie die oorspronkelijk afkomstig is van de Hopi indianen. Hopi oorkaarsen worden door artsen, natuurgeneeskundigen en therapeuten met enorm succes toegepast.

Wereldwijd zijn er al miljoenen oorkaarsen verkocht. Overal vond deze therapie ingang en steeds meer therapeuten en patiënten zijn verbluft en enthousiast over de resultaten. Biosun oorkaarsen zijn voor 100 % uit natuurlijke grondstoffen vervaardigd.

Natuurzuivere katoen wordt tot een cilinder gerold nagedrenkt te zijn in zuiver bijenwas, vermengd met verpulverde kruiden volgens origineel recept van de Hopi – indianen met onder meer honingextract, etherisch extract van salie en kamille.

BIOSUN oorkaarsen hebben hoofdzakelijk een fysische werking. Een lichte onderdruk ‘schoorsteeneffect’ en de beweging van de vlam zorgt voor een trilling van lucht in de oorkaars. Deze werkt in op het trommelvlies. Dit veroorzaakt een aangenaam gevoel van warmte en het zorgt voor een evenwicht van druk in de oren, het voorhoofd en sinussen.

Dit fysische effect zorgt voor vermindering van druk en pijn, vooral in het hoofd- en oorgebied. De behandeling kan tevens een betere neusademhaling en een beter reukvermogen tot gevolg hebben. Bovendien geeft de hele behandeling een heerlijk gevoel van ontspanning. Men ervaart een uniek en zeldzaam gevoel van genoegen en geborgenheid.

De kracht van vuur heeft de mensheid al sinds mensenheugenis geboeid. Door de beheersing van dit element, beschikt de mens over warmte en licht. Oorkaarsen zorgen voor eenzelfde fascinerende belangstelling. Sedert eeuwen zijn ze dan ook als natuurmiddel in verschillende culturen bekend.

Oorkaarsen werden reeds gebruikt door de Hopi, de oudste Pueblostam. Deze indianen beschikken over een grote medische kennis en een hoge spiritualiteit.