Voorbereiding : zorg voor een rustige, aangename omgeving met een rustige muziek op de achtergrond. Het gebruik van onze essentiële oliën, kan het resultaat van de behandeling alleen maar versterken. Zet een glas water klaar om de oorkaarsen in te doven en let erop dat er geen haren in de buurt komen van de vlam.

De behandelruimte moet tochtvrij zijn, zodat de kaars met een rustige, gelijkmatige vlam kan opbranden. Wie de behandeling ondergaat, wordt tijdens de behandeling toegedekt met een deken of een badlaken. Hij of zij neemt een gemakkelijke houding aan en ligt op de zijde met gesloten ogen. Het hoofd wordt ondersteund door een kussen en met de gehooringang naar boven gericht.

Bij het opbranden van de oorkaars kunnen kleine afgekoelde deeltjes as wegvliegen. Dit brengt geen verbrandingsgevaar met zich mee maar als de persoon, die de behandeling ondergaat, zich veiliger voelt, dan kan met eventueel het hoofd met een gastendoekje afdekken op de plaats rond de kaars.

Oorkaars behandeling

Na deze voorbereiding neemt de behandelende persoon in een gemakkelijke houding plaats aan het hoofd van wie de behandeling ondergaat. De onbeschreven kant van de oorkaars wordt aangestoken. De beschreven kant wordt lichtjes schuin in de gehoorgang gebracht. Terwijl de oorkaars met een licht draaiende beweging rechter komt.

De kaars dient verticaal recht te staan ten opzichte van het hoofd, zodat de gehoorgang volledig is afgesloten. De oorkaars is goed geplaatst, als je het aangename knisperen en knetteren van de vlam hoort, en als er geen rookontwikkeling is aan de onderkant van de oorkaars in het oor. De persoon die de oorkaars plaatst, neemt deze onderaan tussen twee vinger vast. Zijn hand rust op het hoofd en de zijkant van het aangezicht van de andere persoon. Dit geeft een gevoel van bescherming en veiligheid.

De oorkaars gaat niet vanzelf uit. Laat deze opbranden tot ongeveer 1 cm boven de rode streep, zeker niet verder. Haal de oorkaars dan met een licht draaiende beweging uit het oor en door ze in het klaarstaande glas water. Men moet steeds beide oren behandelen, oor na oor met een nieuwe oorkaars. Na de oren te hebben behandeld, kunnen kleine condensresten aan de oorhaartjes en in het begin van de gehoorgang kleven.

Deze kunt u voorzichtig verwijderen. De persoon die de behandeling ondergaat, draait zich nu rustig even op zijn andere zijde. U gaat opnieuw op dezelfde manier aan de slag met de tweede oorkaars in het andere oor.

Nazorg : een aansluitende rustperiode van 15-30 minuten ondersteunt de oorkaarsen behandeling. Ook kunt u hierbij de zachte ontspanningsmuziek en de geur van essentiële oliën gebruiken om een diepere ontspanning te ervaren.

Oorkaarsen kopen kan je eenvoudig in onze online webshop