Hoe werkt een oorkaars?

BIOSUN oorkaarsen hebben hoofdzakelijk een fysische werking. Een lichte onderdruk ‘schoorsteeneffect’ en de beweging van de vlam, veroorzaken een trilling van de lucht in de oorkaars die op het trommelvlies inwerkt, alsof dit zachtjes wordt gemasseerd. Dit veroorzaakt een aangenaam gevoel van warmte en het zorgt voor een evenwicht van druk in de oren, het voorhoofd en sinussen.

Dit fysische effect wordt vaak direct na de behandeling omschreven als druk- en pijnverminderend, vooral in het hoofd- en oorgebied. De behandeling kan tevens een betere neusademhaling en een beter reukvermogen tot gevolg hebben. Bovendien geeft de hele behandeling een heerlijk gevoel van ontspanning. Men ervaart een uniek en zeldzaam gevoel van genoegen en geborgenheid.

kracht van vuur heeft de mensheid al sinds mensenheugenis geboeid. Door de beheersing van dit element, beschikt de mens over warmte en licht. De oorkaarsen zorgen voor eenzelfde fascinerende belangstelling. Sedert eeuwen zijn ze dan ook als natuurmiddel in verschillende culturen bekend.

Oorkaarsen werden reeds gebruikt door de Hopi, de oudste Pueblostam. Deze indianen beschikken over een grote medische kennis en een hoge spiritualiteit. Door de professionele inzet van Biosun werd dit gebruik, volgens de Hopi kennis, in Europa bekend.